Voetbal

Van Nistelrooij ziet in Glasgow wedstrijd met twee gezichten

17 augustus 2022 00:28 Aangepast: 17 augustus 2022 10:37

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij koesterde het resultaat na het eerste duel met Rangers FC in de play-offs van de Champions League. PSV speelde in Glasgow met 2-2 gelijk, waardoor de strijd nog helemaal open ligt voor de return van volgende week woensdag in Eindhoven.

"Dit gelijkspel is dikverdiend. Ik vond het een wedstrijd met twee gezichten", aldus Van Nistelrooij bij RTL7. "We begonnen goed, met die kans voor Luuk de Jong. Daarna raakten we de grip kwijt. We kregen moeilijk druk op de opbouw van Rangers en hadden zelf aan de bal moeite om in ons spel te komen. Na rust hebben we dat beter gedaan. Toen vond ik ons de betere ploeg. We hebben in de tweede helft laten zien hoe we kunnen spelen. Ik vond dat de beste helft van ons dit seizoen."

Door een blunder van doelman Walter Benítez, die een vrije trap van Tom Lawrence door zijn vingers liet glippen, kwam PSV in de 70e minuut op achterstand. Van Nistelrooij gaf de Argentijn na afloop een knuffel op het veld. "Wat ik tegen hem zei? Kop omhoog en rug rechten. Hier zijn we een team voor, zoiets gebeurt. De een maakt een fout, de ander maakt het goed door de 2-2 binnen te koppen. Het wordt volgende week een finale in Eindhoven, de winnaar gaat door. We weten hoe het tegen AS Monaco ging na de 1-1 daar."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore