Voetbal

Ajax met Brobbey en Álvarez tegen FC Groningen

14 augustus 2022 13:39

Brian Brobbey en Edson Álvarez hebben een basisplaats bij Ajax in de tweede competitiewedstrijd van het seizoen, thuis tegen FC Groningen. Brobbey had vorige week als invaller een belangrijk aandeel in de zege op Fortuna Sittard (2-3). Trainer Alfred Schreuder heeft de spits nu in de basis gezet en dat gaat ten koste van Steven Berghuis. De international van Oranje start om 14.30 uur op de bank, net als onder anderen Davy Klaassen.

De Mexicaanse middenvelder Álvarez keert na een schorsing terug in het Amsterdamse elftal. Daley Blind verhuist daardoor weer een linie naar achteren en vormt samen met Jurriën Timber het centrale verdedigingsduo. Vorige week had Perr Schuurs een basisplaats, maar de verdediger staat nu op het punt om over te stappen naar de Italiaanse club Torino. Schuurs zit tegen FC Groningen wel op de bank.

Het dak van de Johan Cruijff ArenA is deels gesloten. Volgens Ajax dient het dak zo als zonnescherm. Alle ramen en deuren van het stadion zijn wel geopend om zo voor luchtcirculatie te zorgen.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore