Ga naar de inhoud
Voetbal

Oranje-doelman Cillessen maakt na zes jaar rentree in Eredivisie

Zes jaar na zijn laatste wedstrijd in de Eredivisie maakt Jasper Cillessen zijn rentree in de Nederlandse voetbalcompetitie. De doelman verdedigt vanaf 12.15 uur het doel van NEC in de uitwedstrijd tegen FC Volendam. Cillessen krijgt zoals verwacht van trainer Rogier Meijer de voorkeur boven Mattijs Branderhorst. De Nijmeegse club rondde begin deze week de komst van de 63-voudig international van Oranje af.

De keeper brak in het seizoen 2010-2011 bij NEC door in de Eredivisie. Het leverde Cillessen een transfer op naar Ajax. In 2016 verhuisde de toenmalige nummer 1 van Oranje naar Spanje, waar hij eerst drie jaar voor FC Barcelona speelde en daarna voor Valencia.

NEC heeft Cillessen nu teruggehaald naar Nederland. De club hoopte dat de doelman vorige week bij de start van de competitie al kon spelen tegen FC Twente, maar de transfer liep wat vertraging op vanwege een financieel conflict tussen het kamp-Cillessen en Valencia. Met Branderhorst onder de lat en Cillessen op de tribune verloor NEC voor eigen publiek met 1-0. Maandag kwam de transfer alsnog rond. Cillessen speelde op 21 augustus 2011 zijn laatste wedstrijd voor NEC. Die ging met 4-0 verloren tegen AZ.

Bron: ANP