Ga naar de inhoud
Voetbal

Ten Hag voelt zich ook verantwoordelijk voor afgang United

Trainer Erik ten Hag nam na de nederlaag van Manchester United bij Brentford (4-0) een deel van de schuld op zich. "Ik ben de hoofdverantwoordelijke voor wat er is gebeurd. Dat ga ik niet uit de weg. We moeten er nu samen alles aan doen om beter te worden", aldus de voormalig coach van Ajax bij Sky Sports.

Ten Hag spaarde zijn elftal evenmin. "Het was wel een verrassing voor me dat we zo slecht begonnen. Na 35 minuten hadden we vier doelpunten tegen, dat is ongelooflijk. In de rust had ik eigenlijk iedereen kunnen wisselen. Ik vind het ook heel erg voor onze fans. Ze doen echt alles om ons te steunen en wij hebben iedereen laten vallen."

Doelman David De Gea was eerlijk in zijn reactie. "Ik denk dat mijn fouten het elftal vandaag de drie punten hebben gekost." Vooral bij de eerste tegentreffer beging de Spanjaard een blunder. "We moeten elkaar nu blijven steunen en hard werken. Natuurlijk weten we dat het beter kan, dat is in de voorbereiding op het seizoen gebleken. Nu moeten we dat niveau ook in de competitie zien te halen. Sommige teams krijgen een doelpunt tegen en winnen vervolgens met 5-1. Dat zit er bij ons momenteel niet in."

Volgens oud-speler Gary Neville is het onwaarschijnlijk dat United op korte termijn veel beter wordt. "Het is heel gemakkelijk om dit elftal te verslaan. Zet een goede organisatie neer, werk hard en je bent er."

Bron: ANP