Conference League

AZ loopt Dundee United aan alle kanten voorbij

11 augustus 2022 23:01 Aangepast: 12 augustus 2022 11:07

AZ heeft in de voorronde van de Conference League overtuigend afgerekend met Dundee United. Op eigen veld overklaste de formatie van trainer Pascal Jansen de tegenstander met 7-0. De Schotten hadden het eerste duel met 1-0 gewonnen.

AZ speelt nu in de play-offs voor een plek in de groepsfase tegen het Portugese Gil Vicente.

Pavlidis

Na 21 minuten kwam AZ op voorsprong door een doelpunt van Vangelis Pavlidis. De Griek kon de bal van dichtbij intikken, na een vloeiende door Tijjani Reijnders en Milos Kerkez opgezette aanval.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

AZ en FC Twente willen naar play-offs van Conference League

Na een half uur liepen de Alkmaarders verder uit. Reijnders scoorde met een schot van buiten de zestien. Tussen de bedrijven door waren de Schotten dichtbij de gelijkmaker geweest. Doelman Hobie Verhulst redde echter fraai bij een poging van Ian Harkes.

Verder uitgelopen

Nog voor rust liep AZ verder uit. Pavlidis scoorde na een hoekschop van Håkon Evjen, waarbij keeper Mark Birighitti er behoorlijk naast zat. Daarna maakte ook Reijnders zijn tweede doelpunt. Hij schoot in nadat het de Schotten maar niet lukte de bal weg te werken. Vervolgens schoot Evjen van afstand de vijfde binnen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

AZ verliest in voorronde Conference League bij Dundee United

Meteen na de hervatting ging het feest verder. Al in de 46e minuut werd het 6-0 door Dani de Wit. Mayckel Lahdo was een kwartier voor tijd goed voor nummer 7.

Riechedly Bazoer debuteerde voor AZ. Hij viel in de 75e minuut in.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore