Conference League

FC Twente wint ook thuis van Cukaricki en plaatst zich voor play-offs

11 augustus 2022 21:00 Aangepast: 12 augustus 2022 11:04

FC Twente heeft in de voorronde van de Conference League opnieuw gewonnen van FK Cukaricki uit Servië. In de Grolsch Veste van Enschede werd het 4-1 voor de formatie van trainer Ron Jans, die het alleen in het begin van de ontmoeting even moeilijk had. FC Twente had het eerste duel al met 3-1 gewonnen. In de play-offs speelt de club nu tegen het Italiaanse Fiorentina.

Alleen in de openingsfase stond FC Twente onder druk. Dat leidde tot kansen en zowaar tot de openingstreffer van Cukaricki. In de 7e minuut kon Luka Adzic, geheel vrijstaand in de buurt van doelman Lars Unnerstall, de 0-1 voor zijn rekening nemen.

Gelijkmaker

De thuisclub herstelde zich snel. Zo'n 10 minuten later zorgde Robin Pröpper voor de gelijkmaker. De centrale verdediger kon bij de tweede paal intikken, nadat de Serviërs mistastten na een vrije trap van Gijs Smal.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

FC Twente viert Europese rentree met zege in Belgrado

Na ruim een half uur nam FC Twente de leiding. Michel Vlap scoorde met het hoofd, na een voorzet van Daan Rots. Ook Rots zelf, Vlap en Joshua Brenet kregen voor de rust nog mogelijkheden op een treffer voor de thuisclub.

Pas in de slotfase liep de formatie uit Enschede verder uit, na een wat tegenvallend tweede deel. Invaller Christos Tzolis schoot raak, na een assist van Vlap. In blessuretijd maakte de Griek ook nog zijn tweede, door de bal fraai in de bovenhoek te knallen.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore