Voetbal

PSV beloont Gutiérrez met nieuw contract

10 augustus 2022 19:34

PSV heeft Érick Gutiérrez beloond met een nieuw contract. De Mexicaanse middenvelder zette een dag na zijn belangrijke treffer tegen AS Monaco zijn handtekening onder een verbintenis die in de zomer van 2025 afloopt.

De 27-jarige Gutiérrez voorkwam in de 89e minuut van het duel met AS Monaco dat zijn club uit Eindhoven werd uitgeschakeld (2-2). Vervolgens maakte Luuk de Jong in de verlenging het winnende doelpunt (3-2). De spits kopte zijn ploeg naar de play-offs van de voorronden van de Champions League. Het Schotse Rangers FC is de laatste hindernis op weg naar de groepsfase van de koningsklasse van het Europese clubvoetbal.

Gutiérrez speelt sinds 2018 voor PSV. "Het is een prachtige week voor mij", zei de Mexicaan nadat hij zijn handtekening had gezet. "Ik voel me hier gewaardeerd en belangrijk. Dat gevoel ontstond één of twee jaar geleden. Sindsdien speel ik veel en voel ik dat ik het team kan helpen. Ook door het maken van belangrijke doelpunten. Ik scoor niet vaak, maar als het gebeurt ga ik helemaal los. Het was woensdag een speciale avond tegen Monaco. De sfeer die samen met de fans ontstond, was fantastisch. Ik hoop dat we dat dit seizoen vaker gaan meemaken. Ik voel me hier thuis en ben daarom heel blij dat ik blijf."

PSV verlengde afgelopen zondag het contract met middenvelder Ibrahim Sangaré tot medio 2027.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore