Voetbal

Gemeente Dijk en Waard schiet comateuze voetballer te hulp

10 augustus 2022 16:55

De gemeente Dijk en Waard schiet Donny van Iperen te hulp. De voetballer, die in coma ligt in Moldavië, wordt als hij terugkeert naar Nederland ingeschreven als inwoner. Dan komt hij in aanmerking voor een Nederlandse zorgverzekering.

De 27-jarige voormalig speler van Telstar en Go Ahead Eagles voetbalt voor de Moldavische club FC Zimbru. Hij kwam zaterdag hard in botsing met de doelman van de tegenstander. Sindsdien ligt hij in coma in een ziekenhuis in Chisinau. Familieleden van Van Iperen zijn inmiddels naar Moldavië gereisd en proberen hem naar Nederland te krijgen, omdat het niveau van de zorg hier hoger is. Dat lukte de afgelopen dagen niet omdat de voetballer ingeschreven staat in Moldavië en geen Nederlandse zorgverzekering heeft.

Van Iperen reist mogelijk donderdag naar Nederland. Directeur Sergiu Topor van FC Zimbru maakte dinsdag bekend dat de gezondheidssituatie van de voetballer de afgelopen dagen niet is verbeterd. "Artsen vertelden zondag dat zijn gezondheid verbeteringen vertoonde", zei hij in een verklaring op sociale media. "Dat gaf ons hoop, maar helaas is de situatie sindsdien niet verbeterd. De toestand van Donny is nog steeds slecht."

Van Iperen is geboren in Sint Pancras, een dorp gelegen in de gemeente Dijk en Waard.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore