Champions League

Extra rust: KNVB gooit Eredivisie-schema om voor PSV

10 augustus 2022 09:57 Aangepast: 10 augustus 2022 10:11
Beeld © Pro Shots

PSV krijgt extra rust van de KNVB om optimaal voor de dag te komen tegen Rangers FC in de laatste voorronde van de Champions League. De Eredivisie-wedstrijd tegen FC Volendam, die in het weekend tussen de heen- en terugwedstrijd tegen de Schotten stond gepland, is verplaatst.

Op die manier krijgt PSV extra rust om de kans op een plek in het hoofdtoernooi van de Champions League te vergroten. Het duel met FC Volendam stond gepland voor 20 augustus, maar dat zou extra belasting opleveren met de wedstrijden op 16 en 24 augustus tegen Rangers. De Nederlandse voetbalbond heeft het duel verplaatst naar woensdag 31 augustus. 

Eerder verzoek afgewezen

In Eindhoven haalt men opgelucht adem na de beslissing van de KNVB, aangezien hetzelfde verzoek voor de Johan Cruijff Schaal werd afgewezen. Die werd op zaterdag gespeeld, terwijl PSV drie dagen later moest aantreden tegen AS Monaco. De KNVB gaf toen aan dat PSV het verzoek te laat had ingediend. 

De ploeg van Ruud van Nistelrooij heeft door deze beslissing een direct voordeel ten opzichte van de tegenstander. Rangers moet in het weekend namelijk wel opdraven in de competitie. De Schotten spelen op zaterdag tegen Hibernian. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

PSV vecht zich via verlenging naar play-offs Champions League

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore