Voetbal

De Jong kan zijn geluk niet op na winnende treffer voor PSV

09 augustus 2022 23:29 Aangepast: 10 augustus 2022 09:15

Luuk de Jong was de gevierde man na de return van het tweeluik tussen PSV en AS Monaco (3-2) in de derde voorronde van de Champions League. Hij kopte zijn ploeg in de verlenging naar een plaats in de play-offs om deelname aan het hoofdtoernooi van de Europese koningsklasse.

"Ik spring voor Luuk, Jij springt voor Luuk. Wij springen allemaal voor Luuk", zongen de dolgelukkige fans van PSV na het laatste fluitsignaal. "Hier ben ik voor teruggekomen", zei De Jong voor de camera van ESPN. "Camp Nou van Barcelona is mooi, maar dit is mijn thuis."

AS Monaco was een groot deel van de wedstrijd beter dan PSV. Maar Érick Gutiérrez sleepte in de 89e minuut een verlenging uit het vuur voor de club uit Eindhoven. Cody Gakpo kon nauwelijks meer lopen in de verlenging. Ook Jordan Teze strompelde over het veld, Maar de verdediger leverde wel de assist op de 3-2.

"Ik had zelf ook kramp in mijn hamstrings", zei De Jong, "Maar het is gelukt. Nu spelen we tegen Rangers in de play-offs. Ik heb er nu al zin in."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore