Ga naar de inhoud
Champions League

PSV vecht zich via verlenging naar play-offs Champions League

Beeld © Pro Shots

De Champions League-droom van PSV leeft nog. In een bloedstollende wedstrijd tegen AS Monaco, die een verlenging kende, werd met 3-2 gewonnen. Dat was genoeg na het 1-1 gelijkspel van vorige week. De Eindhovenaren staan in de laatste voorronde van het Europese toernooi, waar het Schotse Rangers de tegenstander is.

PSV en AS Monaco begonnen met dezelfde namen aan de aftrap als vorige week, toen het duel in Monaco eindigde in 1-1.

De gespannen gezichten uit de catacomben kon PSV in de eerste minuten niet omzetten naar een zelfverzekerde ploeg. De ploeg van Ruud van Nistelrooij werd massaal gesteund door een vol Philips Stadion, maar er volgde met name veel onrust in balbezit. AS Monaco wachtte rustig op de fouten.

Openingsgoal ondanks onrust

Een van de eerste keren dat PSV zich onder de druk uit wist te spelen, was het raak. Phillipp Mwene kreeg de tijd om vanaf rechts de bal voor het doel te krijgen en koos de juiste ploeggenoot uit: Joey Veerman kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied en schoof de bal netjes in de linkerhoek van het doel: 1-0. Een mooie aanval van PSV die werd beloond.

Uit corner – die laag werd genomen - dacht PSV zelfs op 2-0 te komen via Veerman, maar die bal werd onderweg aangeraakt, waardoor keeper Alexander Nübel de bal kon vangen. AS Monaco bleef in het eerste bedrijf echter de bovenliggende partij, zonder een grote kans te creëren. Pas in de extra tijd ging spits Wissam Ben Yedder alleen op Walter Benítez af, maar de doelman voorkwam met een knappe redding de gelijkmaker.

Genadeklap?

De tweede helft ging verder in dezelfde verhoudingen tussen beide ploegen. PSV kwam kort na rust heel goed weg. Uit een gevaarlijke vrije trap kopte Guillermo Maripán tegen de paal. Een paar minuten later kreeg de verdediger de bal voor zijn voeten en toen wist hij wel te scoren van dichtbij. De 1-1 die gezien het spelverloop niet kon uitblijven.

Tien minuten later werd het nog erger voor de Eindhovenaren. Balverlies zorgde voor een snelle counter van AS Monaco en Ben Yedder stond erg vrij. Hij tikte de bal rustig in het doel en maakte 1-2.

AS Monaco vond het toen wel genoeg en wachtte af. PSV was niet in staat om gevaarlijk te worden, dus leek het Champions League-avontuur van de Eindhovenaren in de derde voorronde te eindigen, maar in de laatste minuten verscheen Érick Gutiérrez voor het doel na voorbereidend werk van Luuk de Jong. De invaller kopte binnen en PSV sleepte er toch nog een verlenging uit. Dat werd bevestigd na een vermeend buitenspelmoment; de voet van de Mexicaan stond voor PSV precies goed.

Verlenging en verlossing

Breel Embolo was al snel in de verlenging dicht bij een nieuwe tik voor PSV. Hij raakte met zijn kopbal echter de lat, waarna de bal snel werd weggewerkt door de thuisploeg. Een paar minuten na het begin van de tweede helft van de verlenging barstte het stadion los. Een voorzet op maat van Jordan Teze werd binnengekopt door Luuk de Jong: 3-2. Zo blijft de Champions League-droom van de Eindhovenaren in leven. 

In de laatste voorronde wacht Rangers FC, waar Giovanni van Bronckhorst de hoofdcoach is. De Schotten wonnen over twee duels met 3-2 van het Belgische Royale Union Sint-Gillis. Het tweeluik wordt gespeeld op 16 of 17 en 23 of 24 augustus. Die wedstrijden zijn te zien bij RTL 7 en Videoland. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore