Voetbal

NEC rondt transfer van doelman Cillessen af

08 augustus 2022 03:46 Aangepast: 08 augustus 2022 10:38

NEC heeft de transfer van Jasper Cillessen afgerond. De 33-jarige doelman heeft zich voor drie jaar verbonden aan de club uit Nijmegen. Hij verliet de Gelderse formatie in 2011 voor Ajax en speelde later ook voor FC Barcelona en Valencia.

De verrassende transfer liet even op zich wachten omdat Cillessen aanvankelijk geen overeenstemming wist te bereiken met Valencia over de afwikkeling van zijn contract. Hij zat daarom zondag nog op de tribune tijdens het eerste competitieduel van NEC met FC Twente (0-1).

"Ik ben ontzettend blij om thuis te zijn", vertelt de 63-voudig international op de website van NEC. "De afgelopen tien jaar heb ik prachtige avonturen beleefd en om dan nu terug te keren in Nijmegen is voor mij de kers op de taart. Maar ik ben nog niet klaar. NEC is bezig aan een mooi project en daar wil ik graag onderdeel van zijn. Met mijn ervaring denk en hoop ik iets toe te kunnen voegen aan de selectie."

"Jasper is een doelman met exceptionele kwaliteiten, de beste van Nederland", vindt technisch directeur Ted van Leeuwen. "Als je als NEC zijnde zo’n doelman kan binnenhalen, dan moet je nooit twijfelen. Wij waren niet op zoek naar een doelman, maar de doelman vond ons. Mattijs Branderhorst heeft het uitstekend gedaan voor NEC en heeft meer punten voor ons gepakt dan verloren, maar dit was een buitenkans."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore