Voetbal

Slot rekende bij start competitie op minder positief scenario

07 augustus 2022 17:49

Trainer Arne Slot van Feyenoord hield zondag bij de start van de competitie geen rekening met een ruime zege. "Vooraf reken je op een wat minder positief scenario", zei de coach na de 5-2-overwinning bij Vitesse. "Tegelijkertijd krijg je ook twee doelpunten tegen, maar des te knapper is het dat je dan zo wint."

Feyenoord raakte in de zomer met het vertrek van onder anderen Cyriel Dessers, Bryan Linssen, Luis Sinisterra en Guus Til veel doelpunten kwijt. De nieuwkomers scoorden in de voorbereiding moeizaam. "Maar voor mij was dat niet echt een issue. We hebben bewust tegen hele sterke tegenstanders geoefend. En daar scoor je dan wat moeizamer tegen dan tegen kleinere clubs", zei Slot.

Vitesse kwam in de eerste helft op voorsprong en na een uur spelen maakte Nikolai Baden Frederiksen de 2-2. "We hebben weer keihard gewerkt, net zoals we vorig seizoen deden. Er kan nog genoeg verbeteren aan ons samenspel, maar we hebben een prima overwinning behaald", aldus Slot.

De trainer van Feyenoord ergerde zich de laatste weken een beetje aan mensen die zeiden dat de situatie van Feyenoord, qua transfers en samenstelling van de groep, dezelfde is als die van een jaar geleden. "Maar toen was de groep bij het begin van de voorbereiding al grotendeels compleet. Er kwamen nog enkele spelers op een later tijdstip bij. Nu was dat heel anders", zei Slot. "En het gaat er niet alleen om samenspel, er is veel meer dan dat als je een nieuwe groep hebt. Er is ook nog iets als hiërarchie bijvoorbeeld. Wie zijn de leiders? Dat zijn allemaal dingen waar je aan moet werken. Daarom is het des te mooier dat we vandaag zo beginnen. Al hadden we ook wel het geluk dat dit Vitesse niet het Vitesse is van vorig seizoen."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore