Voetbal

Dilrosun bevrijd na doelpunt bij debuut Feyenoord

07 augustus 2022 17:31

Javairô Dilrosun keek met een goed gevoel terug op zijn debuut voor Feyenoord. De 24-jarige aanvaller maakte in de met 5-2 gewonnen wedstrijd bij Vitesse op fraaie wijze de derde treffer. Na ruim een uur spelen, bij een stand van 2-2, plaatste Dilrosun de bal vanaf de zijkant van het strafschopgebied over doelman Jeroen Houwen in de verre hoek.

"Ja, dat deed ik bewust", aldus Dilrosun. "Ik heb 'm net nog even teruggekeken. En je ziet ook dat ik wel echt naar het doel keek. Ik probeerde eerste buiten om te gaan, maar dat werkte niet. Toen haalde ik de bal terug en draaide ik naar binnen."

De oud-speler van Hertha BSC begon als linksbuiten tegen Vitesse en wisselde gedurende het duel met de Zweed Patrik Wålemark van kant. "Soms sta ik liever links en soms liever rechts. Vandaag begon ik wat stijfjes", zei Dilrosun. "De trainer geeft ons daar de vrijheid in, zolang je maar hard werkt."

Zenuwen

De eerste dagen bij Feyenoord moest Dilrosun even wennen. "Arne Slot eist heel veel van de spelers. Ik denk dat het een hele goede trainer is."

De enkelvoudig international kende zondag wat zenuwen. "Ik heb wel in grote competities gespeeld, maar hier kent niemand me echt nog. En iedereen kijkt hier mee. Ik wil me graag aan de Nederlanders laten zien."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore