Voetbal

Duitse voetbalinternational Schulz beticht van huiselijk geweld

07 augustus 2022 17:32

De Duitse voetbalinternational Nico Schulz van Borussia Dortmund wordt beschuldigd van huiselijk geweld. De 29-jarige vleugelverdediger zou in 2020 zijn toenmalige vriendin hebben mishandeld. Ze was op dat moment zwanger en zou door Schulz meerdere keren in haar buik zijn geschopt.

Nadat Duitse media hadden gemeld dat de vrouw een aanklacht heeft ingediend tegen Schulz, ging Dortmund direct in gesprek met de voetballer. "De speler ontkent de aanklachten. Nico Schulz heeft ons laten weten dat hij zich met hulp van een advocaat gaat verdedigen tegen deze aantijgingen", meldt de club in een verklaring. "De beschuldigingen, waarvan Dortmund pas door de media op de hoogte was gesteld, zijn schokkend. Dortmund neemt dit zeer serieus en distantieert zich van iedere vorm van geweld. De club is echter geen partij in deze zaak en heeft dus ook geen toegang tot het dossier."

Schulz ontbrak zaterdag bij de start van de competitie tegen Bayer Leverkusen (1-0). De twaalfvoudig international van Duitsland speelt sinds 2019 voor Dortmund, maar komt niet voor in de plannen van trainer Edin Terzic.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore