Ga naar de inhoud
Eredivisie

Kolderieke eigen goal helpt PSV op makkelijke avond tegen Emmen

Kieftenbeld, seconden voor de eigen goal. Beeld © ANP

In navolging van Ajax heeft ook PSV de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen winnend afgesloten. In eigen stadion kenden de Eindhovenaren weinig moeite met het naar de eredivisie gepromoveerde FC Emmen: 4-1. Over de bijzondere eigen goal van de bezoekers zal waarschijnlijk het langst worden nagepraat.

Met de rust stond het al 3-0 voor PSV. Johan Bakayoko had voor de openingstreffer gezorgd, na slim en goed voorbereidend werk van Xavi Simons. De van Paris Saint-Germain overgekomen middenvelder mocht voor het eerst in de basis beginnen onder trainer Ruud van Nistelrooij en deed dat met verve.

Lachspieren

In minuut 26 viel de kolderieke 2-0. Maikel Kieftenbeld, speler van FC Emmen, probeerde op de doellijn redding te brengen. De middenvelder raakte de bal, maar schoot die ongelukkig tegen zijn andere been aan. Een eigen goal die op de lachspieren werkte en de blooper-dvd van dit seizoen zeker zal halen.

Op sociale media wordt veel gegrapt over de miraculeuze eigen goal. Voetbaljournalist Sjoerd Mossou bijvoorbeeld, weet een plekje waar het doelpunt ingelijst kan worden:

'Gakpo moet blijven'

De 3-0 en 4-0 waren van Cody Gakpo. De publiekslieveling werd meteen toegezongen in het Philips Stadion. "Cody moet blijven!", hoopten de PSV-fans hardop, zeker nu hun club in deze fase van het seizoen speelt voor Champions League-deelname.

Komende dinsdag is de return van de derde voorronde tegen AS Monaco. De Eindhovenaren namen vorige week een 1-1 gelijkspel mee uit het Prinsendom.

Omdat het vizier snel op dat duel werd gericht, wisselde Van Nistelrooij veel in de tweede helft tegen Emmen. Zo gingen onder anderen Joey Veerman en Gakpo naar de kant.

Concentratie

Dat kwam het spel van de thuisploeg niet ten goede. De bezoekers konden door de afgenomen kracht en concentratie aan de zijde van PSV nog de 4-1 maken. Maar daar bleef het bij.

Zo wisten de Eindhovenaren, net als concurrent Ajax zaterdagmiddag, de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen in winst om te zetten. En Kieftenbeld? Die slaat de samenvatting van deze wedstrijd even over.