Voetbal

Trainer Schreuder ziet Ajax opbloeien na invalbeurt Brobbey

06 augustus 2022 19:58

Trainer Alfred Schreuder weet niet of hij met Ajax verkeerd aan de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard is begonnen of dat hij juist goed heeft gewisseld. "Dat laat ik aan anderen over", zei hij na een zege van 3-2 in het zuiden van Limburg. "Maar na die wissels ging het natuurlijk wel veel beter."

Ajax keek tegen een achterstand van 1-0 aan toen de opvolger van Erik ten Hag in de rust Brian Brobbey en Davy Klaassen voor Steven Berghuis en Perr Schuurs bracht. "Ik heb geen spijt dat ik zonder hen was begonnen", zei hij. "Want we hebben de hele week goed getraind en dachten dat we het zo goed konden doen. Maar dat bleek niet zo en dan moet je niet heel lang wachten met ingrijpen. Dan moet je als trainer lef tonen."

Ajax profiteerde vooral van het inbrengen van Brobbey. De spits leverde de assist op de 1-2 van Devyne Rensch en tekende zelf voor de 1-3. Met een echte spits als Brobbey ging Ajax ook makkelijker voetballen. "We weten wat Brian kan en gelukkig hebben we een heel brede selectie", zei Schreuder. "Brian wordt steeds fitter. Hij kan nu het eerste uur spelen of invallen. Hij traint hard. Hopelijk kan hij snel meer minuten maken."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore