Ga naar de inhoud
Voetbal

KNVB keurt overname NAC Breda goed

De KNVB heeft de overname van NAC Breda goedgekeurd. De voetbalbond vroeg half juli om aanvullende documenten, maar het akkoord liet nog tweeënhalve week op zich wachten. Een groep van lokale ondernemers neemt de aandelen van de Brabantse club over.

Algemeen directeur Mattijs Manders van NAC had de koopovereenkomst met investeerderscollectief NAC=Breda al getekend, maar daarna moest de licentiecommissie van de KNVB nog akkoord gaan met de deal. Nu moet de gemeente nog goedkeuring geven. "De verwachting is dat dit op korte termijn zal gebeuren, waarna de definitieve overname een feit is en er een einde komt aan een turbulente periode en NAC=Breda kan gaan bouwen aan een gezonde toekomst", meldt de eerstedivisionist.

De Stichting NOAD, die met een zogeheten 'gouden aandeel' de cultuur bewaakt van de club, speelde een sleutelrol in de overname. Zij hield de verkoop van NAC Breda aan het Britse consortium City Football Group, waar onder meer Manchester City onder valt, tegen en drong aan op het doorzetten van de verkoop aan de groep lokale investeerders.

NAC Breda werd afgelopen seizoen achtste in de Keuken Kampioen Divisie.

Bron: ANP