Ga naar de inhoud
Voetbal

Nacional door het dolle met terugkomst Suárez

Supporters van Nacional zijn zielsgelukkig met de terugkeer van Suárez. Beeld © ANP - Bewerking: VTBL

“Hij komt niet, hij komt terug”, kopt het Uruguayaanse medium Fútbol over Luis Suárez zijn keuze voor Nacional. Luis Suárez keert na 16 jaar en een carrière vol prestaties terug bij zijn oude club in Montevideo. De puntjes moeten nog wel op i worden gezet, maar de wereldster kondigde het nieuws zelf aan op Twitter.

Met de hashtag #SuarezANacional wat betekent: Suárez naar Nacional, begonnen de supporters van zijn oude club met een charmeoffensief. Grote clubs in Europa en in Zuid-Amerika werden gelinkt met El Pistolero, maar de jeugdliefde kwam als winnaar uit de bus. “Dank jullie wel supporters”, laat de club op hun twitteraccount weten. “Dank voor alle inzet. Nu is het tijd om te genieten.”

De gekste rondom voetbal kent geen grenzen in het gepassioneerde Zuid-Amerika. Elke gelegenheid wordt aangegrepen om de vurige wens ‘Suarez naar Nacional’ kenbaar te maken. Uiteraard was Suárez de afgelopen dagen hét onderwerp van gesprek in Uruguay. De gekste rondom de mogelijke terugkeer werd mooi gekenmerkt tijdens een concert van de Uruguayaans rockband Trotsky Vengaran. Met Suárez-maskers, de populaire hashtag op papier en liederen werd de droom langzaamaan werkelijkheid.

Supporters van Nacional vieren de terugkomst van Suárez. Nog even geduld en dan is Suárez weer van Nacional.