Ga naar de inhoud
Voetbal

'Quinten Timber duurste aankoop Feyenoord ooit'

Quinten Timber keert terug op het oude nest. Beeld © ANP

Quinten Timber keert terug op het oude nest. Feyenoord bereikt een mondeling akkoord met FC Utrecht over de middenvelder, laat De Telegraaf woensdag weten. De Jong Oranje-international levert de Domstedelingen naar verluidt 8,5 miljoen euro vast, maximaal 1,5 miljoen euro aan bonussen en een percentage doorverkoop op.

Met de komst van Timber is hij meteen de duurste aankoop ooit voor de Rotterdammers. Nu zijn dat nog Danko Lazovic en Marcos Senesi. Beide spelers werden in 2003/’04 en 2019/’20 voor 7 miljoen euro naar De Kuip gehaald. De verwachting is dat de tweelingbroer van Ajacied en Oranje-international Jurriën Timber een vijfjarig contract gaat tekenen in Rotterdam-Zuid.

Quinten Timber kende veel interesse deze zomer dankzij een sterk seizoen bij FC Utrecht. PSV toonde interesse en ook de club van zijn tweelingbroer Ajax was geïnteresseerd, maar die interesse werd nooit echt concreet.

Beide broers Quinten en Jurriën speelden voor het Utrechtse DVSU toen de tweeling in 2007 werd opgenomen in de jeugdopleiding van de Rotterdammers. Op Varkenoord liepen twee toptalenten toen zeven jaar later de overstap naar Ajax werd gemaakt. Teleurstelling alom in Rotterdam-Zuid om twee toptalenten naar de aartsrivaal te zien vertrekken. En nu komt één van hen weer terug op het oude nest zodra hij de medische keuring doorstaat en alle contracten zijn getekend.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore