Ga naar de inhoud
Voetbal

Man Utd-vedette Neville: 'Frenkie, overweeg juridische stappen tegen Barça'

Frenkie de Jong krijgt steun uit onverwachte hoek: Manchester United-man Gary Neville. Beeld © ANP

Manchester United-icoon Gary Neville neemt het op voor Frenkie de Jong. Al maandenlang klinken er geluiden dat FC Barcelona graag af wil van de dure Oranje-international, tenzij hij akkoord gaat met een behoorlijke salarisverlaging.

De sierlijke dribbelaar is al enige tijd het doelwit van zijn oude coach Erik ten Hag bij Manchester United. De Red Devils en de Catalanen zouden al een deal hebben van naar verluidt 75 miljoen euro exclusief bonussen. Maar De Jong lijkt de club niet te willen verlaten en dat is zijn goed recht, zegt Gary Neville. "De Jong zou juridische stappen tegen Barcelona moeten overwegen en alle spelers zouden achter hem moeten staan", aldus Neville op Twitter.

"Een club die fortuinen uitgeeft aan nieuwe spelers terwijl ze degenen die ze onder contract hebben niet volledig kunnen betalen, is immoreel en in overtreding.” De Engelsman voegt daar nog aan toe: "De FIFA zou dit soort pesterijen moeten stoppen."

Ondanks dat Barça gigantische schulden heeft en verschillende rechten van de club in de uitverkoop heeft moeten doen, heeft de club alsnog Franck Kessié, Andreas Christensen, Raphinha en Robert Lewandowski aangetrokken.

40 procent salarisverlaging

Volgens de Madrileense krant AS heeft Barcelona de oud-Ajacied verteld dat hij met een loonsverlaging van 40 procent genoegen moet nemen als hij wil blijven. De Blaugrana zijn de Nederlander echter nog steeds 17 miljoen euro verschuldigd aan uitgesteld loon, nadat De Jong ermee had ingestemd om tijdelijk een salarisverlaging te accepteren tijdens de Covid-19-pandemie.

Hoewel de tweet van Neville op bijval kan rekenen, wordt niet verwacht dat De Jong een rechtsgang overweegt. De Oranje-international zou volgens hetzelfde AS inmiddels een goed gesprek hebben gehad met zijn trainer Xavi over de toekomstplannen, maar toen legde Xavi ook de realiteit van een benodigde salarisverlaging bloot.

Frenkie
Lees meer:
Frenkie en Memphis met Barça mee naar Verenigde Staten