Ga naar de inhoud
Voorronde Champions League

KNVB wees verzoek PSV af om Johan Cruijff Schaal te verplaatsen

Beeld © Pro Shots

PSV heeft direct na de loting voor de tweede voorronde van de Champions League een verzoek gedaan om het duel met Ajax om de Johan Cruijff Schaal te laten verplaatsen. Dit is afgewezen door de KNVB.

De Eindhovenaren nemen het op 30 juli op tegen Ajax tijdens de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Drie dagen later wacht een belangrijkere wedstrijd; namelijk die tegen AS Monaco in de Champions League-kwalificatie. 

Poging van Brands

Algemeen directeur Marcel Brands heeft geprobeerd om het duel te laten verplaatsten naar komende vrijdag, maar dat was volgens de nationale voetbalbond niet meer mogelijk. Dat melden VI en het Eindhovens Dagblad. Nu moet de ploeg van Ruud van Nistelrooij dus hopen dat iedereen op tijd weer fit is voor de wedstrijd tegen de Monegasken. 

De wedstrijd tussen Ajax en PSV wordt op 30 juli gespeeld en die tegen Monaco op 2 augustus. Beide duels beginnen om 20.00 uur. Mocht PSV het tweeluik winnen, dan moet het in de play-offs nog één tegenstander verslaan om de groepsfase te bereiken. 

PSV
Lees meer:
PSV sluit voorbereiding af met oefenzege op Real Betis