Ga naar de inhoud
Conference League

AZ wint eerste krachtmeting met Bosnische tegenstander

Vangelis Pavlidis (rechts) in duel met Tuzla Beeld © Pro Shots / Vincent de Vries

AZ heeft de eerste wedstrijd in de tweede voorronde van de Conference League tegen Tuzla City met 1-0 gewonnen. De Alkmaarders hadden tegen de Bosnische club uiteindelijk genoeg aan een benutte penalty van Dani de Wit. Volgende week is de return voor de ploeg van trainer Pascal Jansen.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de bezoekers. Tuzla kreeg een corner en die werd nipt over gekopt door linksback Damir Mehidic.

De eerste goal was echter voor AZ. Jens Odgaard liet een vleug van zijn klasse zien bij de Alkmaarse ploeg, waarvoor hij deze zomer tekende.

De Deense aanvaller werd na een mooie actie ten val gebracht en de Zwitserse scheidsrechter Lukas Fähndrich kon niet anders dan een penalty geven aan de Alkmaarders. Die werd benut door Dani de Wit: 1-0.

Milos Kerkez had de 2-0 op zijn schoen, maar de poeier van de linksback van AZ spatte uiteen op de lat. Odgaard zag een mooie kopbal niet beloond. Dani de Wit kopte vlak voor tijd net over.

Tuzla probeerde in de counter gevaarlijk te zijn, maar de Bosniërs waren erg slordig in balbezit en de afronding. AZ liep daardoor echt nooit gevaar, maar de score uitbreiden deden de Alkmaarders ook niet.

Volgende week is de return van deze Europese voorrondewedstrijd, in Sarajevo.

AZ wint nipt van Tuzla City

05:19