Ga naar de inhoud
Spelers Manchester City verrast

Hilarisch: Engelse voetballers overladen met bizarre complimenten

Hawke (links) overlaadt Aké (rechts) met complimenten

Manchester City is op trainingskamp in Amerika. De Engelse topclub gaat zich voorbereiden op een seizoen, waarin eindelijk de Champions League eens gewonnen moet worden. Om alvast in de juiste stemming te komen, had de club de Britse komediant Troy Hawke ingehuurd. Hij begroette spelers en staf bij aankomst met overdreven complimenten. "Je bent een geweldig Noors schild van vlees."

Het eerste slachtoffer, dat niets door heeft, is Jack Grealish. De Engelse aanvaller krijgt van het typetje van Hawke te horen dat hij 'een fantastisch symmetrisch gezicht' heeft. De international is helemaal overdonderd.

Middenvelder Kalvin Phillips heeft 'heldere ogen' en een 'geweldige huid', volgens Hawke. "Je bent duidelijk een meester in het hydrateren", aldus de komiek.

De Belgische superster Kevin De Bruyne krijgt het volgende advies mee. "Als je al twijfels hebt, vraag je dan het volgende af: 'wat zou Jan Mølby doen'?"

Mølby was juist alles behalve een goed voorbeeld. De voormalig Deens international, die vroeger voor onder meer Ajax en Liverpool speelde. In 1989 werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie maanden, nadat hij met hoge snelheid door de bebouwde kom was gereden, verkeersregels overtrad en op de vlucht sloeg voor de politie.

Haaland koel, Aké een roofdier

Ook nieuwe aankoop Erling Braut Haaland ontkomt niet aan de lovende woorden van Hawke. De spits is in de ogen van de komiek 'een geweldig Noors schild van vlees'. Haaland blikt of bloost niet na dat bizarre compliment.

Ook de Nederlandse verdediger Nathan Aké ontsnapt niet aan de speciale aandacht van Hawke. Bij aankomst krijgt de linkspoot en international van Oranje het volgende te horen: "Als ik zo vrij mag zijn: je hebt het evenwicht van een roofdier, maar vriendelijk ogen. Een dodelijke combinatie. Ga naar binnen en maak ze gek. Stop en verander nooit!" Aké reageert met een bedankje en een duim omhoog.

Champions League

City speelt de komende week in de Verenigde Staten oefenduels met het Mexicaanse Club América en Bayern München. Op 30 juli trapt de landskampioen van vorig seizoen de competitie af met de strijd om de Community Shield, de Engelse versie van de Johan Cruijff Schaal, tegen Liverpool.

Het is al jaren de droom van Manchester City om de Champions League te winnen, iets dat nog nooit lukte. In 2021 verloor de club de finale van Chelsea, dit jaar was uiteindelijke winnaar Real Madrid het eindstation.

In Madrid werd een 0-1 voorsprong weggegeven en vond de ploeg van Guardiola weer het Waterloo in de allerhoogste Europese competitie.

Wat een ontknoping: Real Madrid vloert Manchester City in extremis

08:18