Voetbal

Sterling neemt afscheid van City, Chelsea-transfer nog niet officieel

13 juli 2022 13:22 Aangepast: 13 juli 2022 14:03
Beeld © Pro Shots

Raheem Sterling heeft via social media afscheid genomen van alles en iedereen bij Manchester City. De aanvaller is zo goed als zeker op weg naar een avontuur bij Chelsea.

De Engelsman heeft nog een contract bij Manchester City tot volgende zomer, maar neemt nu al afscheid. Hoewel de kans groot is dat hij naar Chelsea vertrekt, is dat nog niet officieel. Het statement van de voetballer lijkt er echter op te duiden dat er een akkoord is bereikt met een nieuwe club. 

Sterling kende succesvolle jaren bij Manchester City. In zeven jaar won hij vier keer de Premier League en scoorde maar liefst 131 keer in 337 wedstrijden. De laatste tijd kwam hij minder vaak voor in de plannen van coach Pep Guardiola, dus zoekt hij zijn geluk elders. 

"Ik arriveerde in Manchester als 20-jarige, vandaag vertrek ik als een man", schrijft Sterling bij het filmpje. "Bedankt voor de eindeloze steun. Het was een eer om het shirt van Manchester City te hebben mogen dragen."

Sterling, 77-voudig Engels international stond voor zijn periode bij Manchester City vier jaar lang bij Liverpool onder contract.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

'Chelsea bereid om vraagprijs voor Sterling te betalen'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore