Ga naar de inhoud
Aanvaller zit zonder club

Feyenoord laat oude bekende Boëtius meetrainen

Boëtius in het shirt van Feyenoord, 2018 Beeld © Pro Shots / Stanley Gontha

Feyenoord begroet morgen een oude bekende op de training. Jean-Paul Boëtius mag zijn conditie op peil houden bij de club, waar de 28-jarige aanvaller eerder in twee periodes voor speelde. De eenmalige international zit zonder contract, nadat zijn verbintenis bij het Duitse Mainz afliep.

"Speler en club benadrukken dat er momenteel geen sprake is van een contractuele situatie", haast Feyenoord zich te zeggen.

Bij Mainz was Boëtius de laatste vier seizoenen meestal een basisspeler. Hij kwam daar tot 122 optredens, twaalf goals en 22 assists in de Bundesliga.

Slot

Boëtius doorliep vanaf de F-pupillen de jeugdopleiding van Feyenoord en speelde tussen 2012 en 2018 verdeeld over twee periodes vier seizoenen in het eerste elftal.

In totaal kwam hij tot 136 officiële wedstrijden voor de club, waarin hij 26 doelpunten maakte. Boëtius traint vanaf donderdag mee met de selectie van hoofdtrainer Arne Slot.

Boëtius speelde één interland. In 2014 mocht de aanvaller in aanloop naar het WK als basisspeler opdraven in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Frankrijk.

Louis van Gaal, toen ook al bondscoach, haalde hem in minuut 72 naar de kant voor Memphis. Oranje verloor de oefenpartij met 2-0.

Feyenoord zoekt nog wel aanvallende versterking, na het vertrek van onder anderen Bryan Linssen, Luis Sinisterra en Cyriel Dessers. Voorlopig hebben de Rotterdammers alleen Javairô Dilrosun gehaald als enige vervanger.

Feyenoord
Lees meer
Feyenoord neemt aanvaller Dilrosun over van Hertha BSC

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore