Ga naar de inhoud
Voetbal

Speelsters Oranje houden vanwege corona voortaan meer afstand

De speelsters van het Nederlands elftal houden vanaf nu bij het Europees kampioenschap voetbal meer afstand van anderen. Dat is besloten nadat Jackie Groenen zondag positief testte op het coronavirus.

Groenen speelde zaterdag de gehele wedstrijd mee tegen Zweden (1-1). Na afloop zochten de internationals contact met familieleden op de tribune. Om het risico op meer besmettingen zo klein mogelijk te houden, gebeurt dat nu niet meer. De KNVB heeft verder besloten dat journalisten van schrijvende media de interviews met speelsters vanaf nu digitaal doen.

Nederland vervolgt de groepsfase woensdag met een wedstrijd tegen Portugal, dat het EK tegen Zwitserland ook met een gelijkspel begon (2-2). Het is nog onduidelijk of keepster Sari van Veenendaal en verdedigster Aniek Nouwen dan mee kunnen doen. Het tweetal viel tegen Zweden voor rust geblesseerd uit. Het is nog niet duidelijk wat de onderzoeken in het ziekenhuis hebben opgeleverd. Dat hoopt de KNVB zondagavond of anders maandag te kunnen melden.

Bron: ANP