Ga naar de inhoud
Staat ManU voor dubbeldeal?

'Ajax wil 125 miljoen voor Martínez en Antony'

De toen nog geblesseerden Martínez (links) en Antony tijdens de kampioenswedstrijd van Ajax afgelopen seizoen Beeld © Pro Shots / Jasper Ruhe

Het is geen groot geheim dat Manchester United serieuze interesse heeft in Ajax-verdediger Lisandro Martínez. De Amsterdammers verlangen naar verluidt een vast bedrag van 50 miljoen euro voor de Argentijn. Maar trainer Erik ten Hag is nog niet uitgewinkeld bij zijn vorige club.

Volgens het Engelse Daily Record wordt er een dubbeldeal voorbereid. Martínez en Antony moeten Ajax uiteindelijk 125 miljoen opleveren.

Ajax is helder geweest als het gaat om de vraagprijzen van hun gewilde spelers. Met een hoog prijskaartje hopen de Amsterdammers kapers op de kust af te schrikken, maar dat heeft nog niet het gewenste effect.

Waar Arsenal al eerder een bod van 40 miljoen euro deed op Martínez, is het de nieuwe club van Ten Hag die deze week een bedrag van in totaal 45 miljoen op tafel legde. Gisteren meldde De Telegraaf zelfs dat Ajax een bod van 50 miljoen uit Manchester heeft ontvangen voor de linksvoetige verdediger.

Ziekenboeg
Lees meer
Ziekenboeg Ajax breidt zich uit: ook einde seizoen voor Schuurs, Martinez en Antony

Die aanbieding voldoet naar verluidt nog niet exact aan de voorwaarden van de Amsterdammers. Zij willen voor Martínez een vaste som van 50 miljoen euro zien, en niet inclusief bonussen.

Ook de rappe Braziliaanse Ajax-aanvaller Antony staat al langere tijd op het verlanglijstje van zijn oude coach, maar door de hoge vraagprijs (80 miljoen) leek een deal er niet in te zitten.

Spaarpotje

Eerder liet The Athletic weten dat Ten Hag in totaal 141 miljoen euro aan transfergeld te besteden heeft deze zomer. Dat spaarpotje kan wel eens snel sneuvelen, aangezien Antony's naam toch weer opduikt in Manchester. Samen met Martínez zou de aanvaller een bedrag van 125 miljoen euro Ajax moeten opleveren. Dat is de som die de Amsterdammers naar verluidt willen zien voor het duo.

Met deze dubbeldeal lijkt Ten Hag alvast voor te sorteren op een eventueel vertrek van sterspeler Cristiano Ronaldo. De Portugees zou een transferverzoek hebben ingediend bij Manchester United, omdat hij in de Champions League wil spelen en nog niet overtuigd is van de slagkracht van de club op de transfermarkt.

Malacia
Lees meer
Malacia eerste grote aankoop Ten Hag bij Manchester United

Oude bekenden

Ten Hag heeft oude bekende Tyrell Malacia al opgepikt uit Nederland. De twee kwamen elkaar regelmatig tegen tijdens Klassiekers met Ajax. De ex-coach van de Amsterdammers wilde vorig jaar al de linksback oppikken bij Feyenoord en naar de Johan Cruijff Arena dirigeren. Maar dat durfde Ten Hag vanwege alle gevoeligheden tussen beide clubs toch niet aan.

Malacia kostte 15 miljoen euro en was de eerste zomeraankoop van de nieuwe trainer van Manchester United. Ten Hag wil het daar zeker niet bij laten. In de wandelgangen klinken al de voor hem vertrouwde namen Christian Eriksen, Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en dus ook Martínez en Antony.

Engelse media concluderen inmiddels al dat Manchester United helemaal geen scouting heeft, aangezien het aan- en verkoopbeleid compleet wordt overgelaten aan Ten Hag.

Etentje
Lees meer
Etentje versterkt geruchten Chelsea-transfer Frenkie de Jong