Ga naar de inhoud
Voetbal

Cyriel Dessers: 'Deur naar Feyenoord niet dicht'

Cyriel Dessers viert de 1-2 tegen Slavia Praag. Beeld © ANP

Cyriel Dessers kende als huurling een geweldig seizoen bij Feyenoord. De 27-jarige Belg werd namens de Rotterdammers topscorer in de Conference League en scoorde er ook in de eredivisie aardig op los. Beide partijen namen na dat succesvolle voetbaljaar afscheid van elkaar, maar er komt misschien toch een hereniging.

Dit vertelt de aanvaller in een interview met het Belgische medium Het Laatste Nieuws.

"Het was het schoonste jaar in mijn carrière", zegt Dessers over zijn uitleenbeurt aan Feyenoord. "Ik ben er een betere voetballer geworden, leerde er omgaan met de druk om voor 50.000 mensen te voetballen en speelde een Europese finale. Heel veel topspelers kunnen dat niet zeggen."

Feyenoord maakte uiteindelijk geen gebruik van de koopoptie in het huurcontract met Racing Genk, de werkgever van de Belgische spits. Feyenoord had Dessers voor 4 miljoen kunnen overnemen, maar had daarna ook nog met de spits zelf een akkoord moeten bereiken over persoonlijke financiële voorwaarden. Dat lukte niet.

'Goed contact met Feyenoord'

Dessers is dus terug bij Genk, waar hij wel snel duidelijkheid wil over zijn toekomst. "Vorig jaar was het wachten tot 31 augustus, dit jaar zou ik graag vroeger duidelijkheid hebben", zegt hij.

Dan blijkt in het gesprek dat een verdere loopbaan bij Feyenoord helemaal niet van de baan is. "Ik houd alle opties open. Ook met Feyenoord heb ik nog steeds heel goed contact. Ik hoor de trainer regelmatig, ook die deur is dus nog niet helemaal dicht."

De aanvaller kwam in De Kuip tot 41 wedstrijden. Daarin scoorde hij twintig keer en gaf hij vier assists. Dessers was met tien doelpunten topscorer in de Conference League, waarin Feyenoord de finale met 1-0 verloor van AS Roma.

Officieel:
Lees meer
Officieel: Feyenoorder Sinisterra vertrekt naar Leeds United

Budget

Feyenoord heeft inmiddels aardig wat geld te besteden. Op donderdag werd vleugelspits Luis Sinisterra voor in totaal 30 miljoen verkocht aan het Engelse Leeds United.

De Rotterdammers raakten eerder ook al de aanvallers Bryan Linssen, Reiss Nelson, middenvelder Guus Til en verdediger Tyrell Malacia kwijt. Al met al stroomt er rond de 42 miljoen euro aan transferinkomsten binnen in De Kuip.

Tegenover hun vertrek stond de komst van de transfervrije aanvallers Danilo, Mohammed Taabouni en de van Excelsior gekochte middenvelder Mats Wieffer (voor iets meer dan vijf ton).

Feyenoord
Lees meer
Feyenoord verliest eerste oefenwedstrijd met 7-0