Vrijstelling vergeten

Vitesse verhuurt Oroz aan Sturm Graz door Oostenrijkse dienstplicht

07 juli 2022 12:29 Aangepast: 07 juli 2022 12:49
Beeld © Pro Shots

Dominik Oroz is door Vitesse met tegenzin verhuurd aan Sturm Graz. De reden: het talent moet zijn dienstplicht in Oostenrijk uitvoeren.

De verdediger was vergeten om vrijstelling aan te vragen voor de dienstplicht, waardoor hij nu gedwongen wordt om terug te keren. Als huurling bij Sturm Graz kan hij in ieder geval nog af en toe meedoen totdat hij in september klaar is.

Sinds eind maart is hij al niet meer beschikbaar voor Vitesse. "We hebben meermaals geprobeerd om Dominik terug te halen naar Nederland, maar dat is helaas niet gelukt. Dat is frustrerend", aldus technisch directeur Benjamin Schmedes.

Dienstplicht Oostenrijk

Oroz gaat zes maanden bij het Oostenrijkse leger om deze plicht te vervullen. In Oostenrijk moet elke man zes maanden het leger in of negen maanden een maatschappelijke dienstplicht voltooien. Vrouwen kunnen zelf kiezen of ze dat willen. 

Sturm heeft een optie afgedwongen om hem in de winter over te nemen van Vitesse, mochten ze tevreden zijn. De in Wenen geboren Kroaat speelde in anderhalf jaar 28 competitieduels voor Vitesse. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore