Voetbal

Go Ahead Eagles pikt verdediger Amofa op

05 juli 2022 10:57

Go Ahead Eagles heeft verdediger Jamal Amofa voor drie jaar vastgelegd. De 23-jarige Amofa was transfervrij na zijn vertrek bij ADO Den Haag. De Amsterdammer stond de afgelopen vier jaar onder contract bij ADO.

De club uit Den Haag degradeerde vorig jaar naar de Keuken Kampioen Divisie, maar bereikte afgelopen seizoen de finale van de play-offs om promotie naar de Eredivisie. In de return tegen Excelsior verspeelde ADO voor eigen publiek een voorsprong van 3-0. Na 120 minuten stond het 4-4 en moesten strafschoppen de beslissing brengen. De beslissing viel door een misser van Amofa, waardoor Excelsior promoveerde. De verdediger was afgelopen seizoen een vaste waarde in het Haagse elftal.

"Sportief gezien is het natuurlijk heel mooi dat ik mezelf bij Go Ahead Eagles weer op het hoogste Nederlandse voetbalniveau mag laten zien", aldus Amofa, die zes duels in de Eredivisie speelde in het seizoen 2020-2021. Go Ahead Eagles trok eerder onder anderen Finn Stokkers, Bobby Adekanye en Jeffrey de Lange aan.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore