Ga naar de inhoud
Transfers in het voetbal

Wout Weghorst duikt op bij Besiktas

Wout Weghorst Beeld © Pro Shots / Erik Pasman

Wout Weghorst blijkt een nieuwe club te hebben gevonden. Op social media zijn beelden te zien van de 29-jarige spits, die opduikt bij het Turkse Besiktas. De international van Oranje speelde het afgelopen halfjaar voor het Engelse Burnley, dat uit de Premier League degradeerde.

Weghorst maakte voor Burnley twee goals in twintig competitieduels. Hij kon daarmee niet voorkomen dat de club na vijf jaar op het hoogste niveau gespeeld te hebben, weer afzakte naar de Championship.

Weghorst speelde voor januari dit jaar voor het Duitse VfL Wolfsburg, waar trainer Mark van Bommel afgelopen seizoen werd ontslagen. In de Bundesliga was Weghorst beduidend beter op dreef. In 118 duels maakte hij maar liefst 59 doelpunten.

Sneer

Dat Weghorsts productie tegenviel bij Burnley, werd hem nog eens ingewreven door een oud-teamgenoot. Na de Nations League-wedstrijd Wales - Nederland, waarin de spits de late winnende maakte, sprak Connor Roberts hem geïrriteerd aan.

De rechtsback van de nationale ploeg van Wales én van Bunrley wilde van Weghorst weten, waarom de spits dat zo weinig had gedaan voor hún club: scoren. "Dit gaat niet over Burnley, houd je mond!", sneerde de Nederlander naar zijn tegenstander.

Clausule

Weghorst had bij Burnley een degradatieclausule in zijn contract staan, waardoor hij op huurbasis kon en mocht vertrekken. Besiktas leent hem het komende seizoen.

De Turkse topclub eindigde vorig voetbaljaar als zesde en speelt daardoor geen Europees voetbal. Bondscoach Louis van Gaal zal de prestaties van Weghorst in Turkije scherp in de gaten houden. De aanvaller wil graag mee naar het WK in Qatar komende winter. Hij staat momenteel op veertien interlands en drie goals.