Ga naar de inhoud
Voetbal

Eriksen op weg naar Manchester United van Ten Hag

Christian Eriksen gaat vermoedelijk onder trainer Erik ten Hag voetballen bij Manchester United. Volgens De Telegraaf en diverse Engelse media staat de clubloze Deense middenvelder op het punt om een contract voor drie jaar te ondertekenen op Old Trafford. Eriksen speelde het afgelopen half jaar voor de Engelse club Brentford.

De 30-jarige Deen ondertekende eind januari een contract voor een half jaar bij Brentford. Eriksen speelde elf wedstrijden in de Premier League, waarin hij één doelpunt maakte en vier assists gaf. Hij maakte dermate veel indruk, dat Ten Hag hem naar Manchester wil halen. Ook Feyenoord-linksback Tyrell Malacia staat op het punt om een contract op Old Trafford te ondertekenen.

Eriksen werd vorig jaar tijdens het EK op het veld getroffen door een hartstilstand. De Deen moest tijdens het duel met Finland gereanimeerd worden en kreeg later in het ziekenhuis een ICD, een apparaatje dat ingrijpt bij een levensbedreigende hartritmestoornis. Als gevolg daarvan werd het contract van de aanvallende middenvelder bij de Italiaanse club Internazionale ontbonden, omdat in Italië niet met zo'n inwendige defibrillator gevoetbald mag worden. Nadat de nummer 10 een tijdje had meegetraind bij Jong Ajax, maakte Eriksen bij Brentford zijn officiële rentree als profvoetballer.

Bron: ANP