Ga naar de inhoud
Tweede zomeraanwinst ManUnited

Ten Hag heeft beet bij Christian Eriksen: Deen tekent in Manchester

Eriksen (rechts) in duel met Matic van Manchester Uited Beeld © Pro Shots / SIPA USA

Erik ten Hag heeft zijn tweede aanwinst van de zomerse transferperiode binnen. De Nederlandse coach van Manchester United kan binnenkort Christian Eriksen begroeten op het trainingsveld. De 30-jarige middenvelder tekent voor drie jaar en komt transfervrij over van Brentford, de Engelse club die de Deen sinds januari dit jaar in de selectie had.

Brentford gaf Eriksen een nieuwe kans in het betaald voetbal, nadat hij bij Internazionale moest vertrekken. In de Italiaanse voetbalcompetitie is voetballen met een Implanteerbare Cardioverter Defibrillator (ICD) namelijk verboden.

De middenvelder kreeg zo'n hartkastje na zijn infarct op het EK van vorig jaar. De Deen stortte toen ter aarde na een hartstilstand tijdens de groepswedstrijd tegen Finland.

Ajax,
Lees meer
Ajax, Brentford of Manchester United: waar ligt de toekomst van Christian Eriksen?

Eriksen kwam er weer bovenop, maar in Italië mocht hij niet blijven voetballen. Inter verscheurde daarom de nog 2,5 jaar doorlopende verbintenis met de middenvelder - in samenspraak met én goedkeuring van hem.

De transfervrije voetballer tekende vervolgens voor een halfjaar bij Brenford. Bij die club, en ook in de nationale ploeg, maakte Eriksen indruk. Brentford einidgde knap als dertiende, bij het elftal van Denemarken viel hij op door een uitstekend optreden tegen onder meer Nederland.

Eriksen
Lees meer
Eriksen bij terugkeer in Deense nationale ploeg direct trefzeker

Door zijn (opnieuw) transfervrije status was Eriksen een gewilde speler. Veel clubs wilden zijn handtekening. De naam van zijn oude werkgever Ajax viel, maar ook werd snel duidelijk dat Erik ten Hag en Manchester United achter de Deen aan zaten.

'Ten Hag geweldige trainer'

Eriksen is de tweede zomeraanwinst van de Nederlandse trainer bij de Red Devils geworden. Ten Hag heeft zijn pijlen ook nog gericht op de oude bekende Frenkie de Jong (FC Barcelona) en heeft Ajacied Lisandro Martínez zo goed als binnen.

"Ik heb meegekregen hoe Ten Hag bij Ajax te werk ging en weet hoe hij zich voorbereidt. Het is duidelijk dat hij een geweldige trainer is en nadat ik met hem heb gesproken en hij me over zijn visie heeft verteld, heb ik nog meer zin in de toekomst", zei Eriksen.