Ga naar de inhoud
Duurder dan Dirk Kuijt

'Sinisterra levert Feyenoord recordbedrag op'

Sinisterra (rechts) in duel met een AS Roma-speler tijdens de Conference League-finale Beeld © Pro Shots / Marcel van Dorst

De leegloop van Feyenoord zet nog even door. Na het vertrek van Cyriel Dessers, Bryan Linssen, Guus Til en Reiss Nelson gaat ook Luis Sinisterra voor een transfer. De 23-jarige aanvaller staat op het punt naar het Engelse Leeds United te verkassen. De kassa in De Kuip rinkelt: er zal tussen de 20 en 30 miljoen euro binnenstromen voor de Colombiaan.

Dit meldt De Telegraaf.

Daarmee zal Sinisterra het record van uitgaande transfers bij Feyenoord dik verbreken. Op dit moment is Dirk Kuijt nog de duurste Feyenoorder aller tijden. De aanvaller vertrok in 2006 voor 18 miljoen euro naar Liverpool.

Everton

De Rotterdammers gaan voor Sinisterra meer ontvangen, omdat ook Everton volgens De Telegraaf in de markt is voor de aanvaller. Die club is onlangs voor 60 miljoen euro Richarlison kwijtgeraakt aan Tottenham Hotspur en heeft dus flink wat te besteden.

Everton dreigt daarnaast naast een ander target te grijpen. De gewilde Steven Bergwijn staat namelijk op het punt naar Ajax te vertrekken.

Feyenoord
Lees meer
Feyenoord verliest eerste oefenwedstrijd met 7-0

Feyenoord heeft ook al spelers aangetrokken. Middenvelder Mats Wieffer is overgekomen van Excelsior, aanvaller Danilo verliet Ajax voor Rotterdam en Mohamed Taabouni van AZ arriveerde transfervrij. Zij moeten zich echter, in tegenstelling tot het viertal dat vertrok, nog bewijzen in De Kuip.

Malacia

Met Sinisterra, Dessers, Linssen, Til en Nelson behaalde Feyenoord vorig seizoen de finale van de Conference League, die tegen AS Roma verloren ging.

De Colombiaan was een van de smaakmakers bij de Rotterdammers, die als derde eindigden in de eredivisie en de finale van de Conference League behaalden. De 23-jarige vleugelspits maakte elf doelpunten in dat Europese bekertoernooi, inclusief de voorrondes. In de eredivisie scoorde hij twaalf keer. 

Sinds de goede indruk die veel spelers achterlieten in Europa werd en wordt er flink getrokken aan voetballers van Feyenoord. Zo staat ook Tyrell Malacia op het punt naar Engeland te gaan. Het Manchester United van Erik ten Hag bereikte al een akkoord met Feyenoord voor een transferbedrag rond de 15 miljoen euro.

Malacia
Lees meer
Malacia neemt afscheid van Feyenoord

Sinisterra ontbrak maandagochtend op de training, omdat hij - volgens Feyenoord - 'een aantal persoonlijke zaken' moest regelen. In de middag vertrok de club richting Oostenrijk, waar het in Saalfelden een trainingskamp van zes dagen heeft belegd. Zónder Sinisterra.

De selectie voor het trainingskamp van deze week bestaat daardoor uit 24 spelers, waaronder de negen overige teruggekeerde internationals. Ofir Marciano, Lutsharel Geertruida, Marcus Pedersen, Fredrik Aursnes, Gernot Trauner, Marcos Senesi, Orkun Kökcü, Alireza Jahanbakhsh en Róbert Bozeník (terug van verhuur) sloten maandag weer aan bij de groep.