PSV heeft Guus Til per direct overgenomen van Spartak Moskou. De 24-jarige middenvelder zette maandagochtend zijn handtekening onder een contract dat loopt tot medio 2026 in Eindhoven. De international, die vorig jaar op huurbasis voor Feyenoord uitkwam, vertrekt met de Brabanders op trainingskamp naar Duitsland.
"De trainer (Ruud van Nistelrooij, red.) heeft het vertrouwen in me uitgesproken en verteld over de ambitie van PSV", legt Til zijn keuze uit. "Dat overtuigde me. Ik wil hier prijzen gaan winnen. Ik was heel trots toen PSV zich bij mij meldde en de club zijn interesse naar me uitsprak."
"Ik heb twee jaar geleden al eens uitgebreid met Guus gesproken en hem verteld dat we hem een interessante speler vinden", aldus directeur voetbalzaken John de Jong van PSV. "Afgelopen jaar (bij Feyenoord, red.) heeft hij ons beeld bevestigd door in alle competities bij elkaar opgeteld 21 doelpunten te maken en zichzelf weer in Oranje te spelen. Guus heeft specifieke kwaliteiten die van meerwaarde zijn voor ons team. Ik ben blij dat hij voor PSV kiest."
Feyenoord
Feyenoord en FC Antwerp, de club van trainer Mark van Bommel en technisch directeur Marc Overmars, zaten ook achter de middenvelder aan. PSV wist echter eerder toe te slaan.
Til was afgelopen seizoen de topscorer van de Rotterdammers in de Eredivisie met vijftien doelpunten. In de Conference League, waarin Feyenoord de finale haalde, was de oud-speler van AZ vooral belangrijk in de voorrondes, met zes goals.
Luuk en Xavi
PSV is al flink bezig op de transfermarkt. De club legde eerder deze periode al Luuk de Jong, Xavi Simons, Ki-Jana Hoever en de keepers Walter Benítez en Boy Waterman vast. De club van Van Nistelrooij moet begin augustus al aan de bak in de voorronde van de Champions League.
De Eindhovenaren nemen Til, vijfvoudig international van Oranje, over van het Russische Spartak Moskou, waar hij nog twee jaar onder contract stond.

Onder voetbalfans is wel wat commotie ontstaan, omdat PSV inzake Til dus zaken heeft gedaan met een Russische voetbalclub. Om dat juist te ontmoedigen legde de FIFA het betalingsverkeer met dat land plat. Zodat er geen geld van het Russische voetbal naar de oorlog in Oekraïne kan stromen.
Spartak Moskou omzeilt dat probleem, volgens het Algemeen Dagblad, met een kantoor in Europa en een bank die nog wel betalingen regelt met Rusland.