Ga naar de inhoud
30 miljoen euro

'Ajax breekt transferrecord voor Steven Bergwijn'

Steven Bergwijn Beeld © Pro Shots / Marcel van Dorst

Ajax en Tottenham Hotspur hebben een akkoord bereikt over de transfer van Steven Bergwijn naar de Johan Cruijff Arena. De landskampioen maakt naar verluidt 30 miljoen euro over naar Londen, waardoor de Amsterdammers het eigen transferrecord gaan verbreken.

Tottenham krijgt daardoor terug, wat de club zelf aan de aanvaller uitgaf in januari 2020, toen hij van PSV werd overgenomen. Dit meldden De Telegraaf en Voetbal International maandagochtend. Bergwijn (24) gaat volgens deze media voor vijf jaar tekenen in Amsterdam.

"De mondelinge overeenstemming tussen de clubs moet in de komende dagen tot een definitieve transfer leiden, waarbij Bergwijn medisch gekeurd zal worden in Amsterdam. Onlangs bereikte de speler zelf al in hoofdlijnen een akkoord met Ajax", aldus VI.

Bergwijn
Lees meer
Bergwijn wil weg bij Spurs, maar Ajax is niet de enige gegadigde

Met de transfersom van 30 miljoen wordt Bergwijn de duurste speler uit de clubgeschiedenis van Ajax. Het record was niet eens zo oud: dat stond op naam van Sébastien Haller, die anderhalf jaar geleden 22,5 miljoen euro kostte.

Volgens De Telegraaf zaten ook Everton en Erik ten Hags Manchester United achter Bergwijn aan. Die concurrentie voer de vraagprijs voor de aanvaller aardig op. Bovendien maakte Bergwijn vorige maand een uitstekende indruk tijdens de Nations League-wedstrijden met het Nederlands elftal.

Bergwijn
Lees meer
Bergwijn vertrekt naar club die het beste voor zijn loopbaan is

Afgelopen winter had Ten Hag, toen nog coach van Ajax, Bergwijn al op zijn verlanglijstje staan. Maar destijds was de vraagprijs van 30 miljoen euro de Amsterdammers te gortig.

Voor zijn opvolger Alfred Schreuder was Bergwijn 'topprioriteit', aldus De Telegraaf. Na de verkoop van Sébastien Haller aan Borussia Dortmund (35 miljoen) had Ajax bovendien aanvallende versterking nodig.

Bergwijn wordt na Owen Wijndal de tweede versterking van Ajax deze zomer.