Ga naar de inhoud
Voetbal

De Jong keert terug bij PSV met mooie video: 'Weten jullie het nog?'

Beeld © PSV

PSV heeft de transfer van Luuk de Jong afgerond. De 31-jarige aanvaller ondertekende zaterdag een driejarig contract bij de Eindhovenaren en sluit na het weekeinde aan bij de selectie van trainer Ruud van Nistelrooij.

De Jong kwam eerder van 2014 tot 2019 uit voor PSV en in die periode won hij met de club drie keer de landstitel. PSV neemt de spits nu weer over van Sevilla, dat drie jaar terug 15 miljoen euro voor De Jong betaalde. De ervaren aanvaller had direct een boodschap voor de Eindhovense fans, die hem ruim drie jaar geleden ook met een brief vaarwel zeiden.  

"Er waren stevige onderhandelingen met Sevilla nodig en vrijdagavond ontstond er gelukkig een doorbraak", zegt John de Jong, directeur voetbalzaken van PSV. "Ook vorig seizoen hebben we een poging gewaagd om Luuk terug naar PSV te halen. Ik ben blij dat het nu wel gelukt is. Luuk brengt ons ervaring, leiderschap en doelpunten en kan maandag al mee naar Duitsland om zich met de selectie voor te bereiden."

De Jong, die afgelopen seizoen door Sevilla aan FC Barcelona werd verhuurd, zegt blij te zijn met zijn terugkeer. "In alle jaren dat ik hier speelde, zijn we voor de titel gegaan. Het lijkt me logisch dat ik dat weer wil doen. De club is iets moois aan het neerzetten." De Jong doelt daarmee op de terugkeer van Marcel Brands bij de club, dit keer als algemeen directeur, en de komst van hoofdtrainer Van Nistelrooij. Zij spraken eerder ook al de doelstelling uit komend seizoen voor de landstitel te gaan.

Bron: ANP/VTBL