Voetbal

Schreuder zoekt met Ajax naar opvolger voor spits Haller

01 juli 2022 15:19

Trainer Alfred Schreuder zoekt met Ajax naar een opvolger voor Sébastien Haller. De 28-jarige spits staat op het punt om over te stappen naar de Duitse club Borussia Dortmund. "We zoeken een spits die goals kan maken, daarvoor wordt een aanvaller aangetrokken. Ik ga er vanuit dat dat gaat lukken", zei Ten Hag tijdens het trainingskamp van Ajax in De Lutte.

"Haller maakte echter niet alleen goals, daar zou je hem te kort mee doen. Anders gaat hij niet naar Dortmund. Hij is ook voetballend een goede spits", zei Schreuder, de opvolger van de naar Manchester United overgestapte Erik ten Hag. "Als trainer is het fijn als je twee verschillende opties hebt. We kijken nu wat beschikbaar is en wat bij ons past. Daar zijn we mee bezig."

Ajax probeert spits Brian Brobbey over te nemen van Red Bull Leipzig. Brobbey (20) verhuisde vorig jaar transfervrij van Ajax naar Leipzig, maar speelde in de tweede seizoenshelft op huurbasis in Amsterdam. Ajax probeert ook al geruime tijd om oud-PSV'er Steven Bergwijn (24) los te weken bij Tottenham Hotspur.

Schreuder vertelde dat hij wat manier van spelen betreft, wil doorgaan op de lijn van Ten Hag. "Het is moeilijk om het beter te doen dan vorig jaar. Alleen qua prijzen zouden we dan ook de beker en de Johan Cruijff-schaal willen winnen. Ajax heeft goed spel laten zien. Wat dat betreft willen we niet veel veranderen." Ajax speelt zaterdag in Oldenzaal een oefenwedstrijd tegen de Duitse club Paderborn.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore