Voetbal

Ramos belde Spaanse bondsvoorzitter na VAR-beslissing Barça

01 juli 2022 14:05 Aangepast: 01 juli 2022 14:17
Beeld © Pro Shots

Sergio Ramos belde na een discutabele VAR-beslissing in het voordeel van FC Barcelona met de Spaanse bondsvoorzitter Luis Rubiales om zijn beklag te doen. Dat gebeurde tijdens het seizoen 2018/2019, toen hij met rivaal Real Madrid om de Spaanse titel streed.

Dat brengt het Spaanse El Confidential vandaag naar buiten. De toenmalige aanvoerder van Real Madrid belde na afloop van Barcelona - Leganés (3-1) op 20 januari 2019. "Rubi, we beginnen ons zorgen te maken over de VAR, met name als het gaat over Barcelona. Het is een grote schande en de scheidsrechters weten er niet mee om te gaan. Heb je de overtreding van Luis Suárez op de doelman gezien bij de 2-1? Het is lachwekkend."

Een dag later reageerde Rubiales via de voicemail: "Je bent de captain van de nationale ploeg en hebt honderden wedstrijden achter je naam. Beter dan wie dan ook begrijp jij dat er verschillende meningen kunnen zijn over een bepaalde actie. Zoals jij ook wel weet bemoei ik me niet met dit soort zaken. We werken er dagelijks aan om de scheidsrechters zo goed mogelijke hulpmiddelen te geven".

Reactie Ramos

Daarop volgde een iets rustigere Ramos, al liet hij nogmaals blijken wat hij vond van de situatie. "Erg politiek correct van je. Ik hoopte op een persoonlijke mening over de situatie bij Barcelona gisteren. Het is schandalig en nu gaan ze gewoon de titel pakken, links- of rechtsom. Maar ik begrijp je standpunt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Sergio Ramos (36) wil nog jaren doorvoetballen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore