Voetbal

Aanvaller Richarlison van Everton naar Tottenham Hotspur

01 juli 2022 10:18

De Braziliaanse aanvaller Richarlison verhuist van Everton naar Tottenham Hotspur. De 25-jarige international maakte in vier jaar 48 doelpunten in de Premier League voor Everton, dat afgelopen seizoen maar net ontsnapte aan degradatie. De Spurs betalen naar verluidt zo'n 60 miljoen euro voor Richarlison, die in 2017 dicht bij een overstap naar Ajax was. Op het laatste moment koos hij toen voor een transfer van Fluminense naar Watford.

Richarlison maakte in zijn eerste seizoen in de Premier League dusdanig veel indruk dat Everton hem in 2018 voor zo'n 40 miljoen euro overnam. Niet lang daarna debuteerde de aanvaller voor de nationale ploeg van Brazilië. Richarlison speelde inmiddels 36 interlands voor de 'Seleção' en maakte daarin 14 doelpunten. Hij pakte vorig jaar met het olympisch elftal goud op de Spelen van Tokio.

De komst van Richarlison naar de Spurs leidt mogelijk tot het vertrek van aanvaller Steven Bergwijn. De international van Oranje komt weinig aan spelen toe onder coach Antonio Conte en staat nadrukkelijk in de belangstelling van Ajax.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore