Ga naar de inhoud
Voetbal

Oud-speelster Koster: 'Gedrag Overmars al bekend bij vrouwenteam'

Het grensoverschrijdende gedrag van Marc Overmars bij Ajax was al bekend bij het vrouwenteam. Dat zegt Daphne Koster, die van 2012 tot 2017 bij de Amsterdammers speelde en nu manager vrouwenvoetbal bij Ajax is.

Koster doet haar uitspraken in de documentairereeks Op weg naar de top, die volgende week wordt uitgezonden, schrijft Het Parool. Hoewel de vrouwelijke speelsters het niet in detail bespraken, deden al verhalen de ronde over de berichtjes die Overmars stuurde. Koster zegt dat niemand er iets over zei vanwege de angstcultuur die bij Ajax heerste.

"Je komt in een omgeving waarin veel mensen al zeggen: wat doen die vrouwen hier? Dan weet je ook wel: als je dit gaat aankaarten, dan is het makkelijkste dat jij eruit gaat", aldus Koster in de documentaire, waarin maakster Mildred Roethof de emancipatiestrijd van vrouwelijke voetballers laat zien. "Er is een angst om het te melden, want dan lig je eruit. Dat zorgt ervoor dat zoiets kan gedijen in een organisatie."

Overmars stapte begin februari gedwongen op als directeur voetbalzaken bij Ajax, nadat bekend was geworden dat hij zich schuldig had gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. De oud-voetballer werkt nu in dezelfde functie bij de Belgische club Antwerp FC.

Bron: ANP