Ga naar de inhoud
Transfermarkt

Xavi Simons gaat op advies van Wijnaldum naar PSV

PSV heeft Xavi Simons (19) voor een langdurige periode aan zich verbonden. De talentvolle Nederlandse middenvelder ondertekende dinsdagavond in Eindhoven een contract tot medio 2027, zo maakte de club rond middernacht bekend.

De middenvelder is afkomstig van Paris Saint-Germain. Volgens PSV had Simons ook bij de Fransen kunnen bijtekenen, maar verkoos hij de overstap naar Eindhoven. De definitieve overstap is een verrassing, aangezien er de laatste dagen enkel rekening werd gehouden met een verhuurperiode, waardoor PSG bij verkoop alsnog de transfersom zou innen. 

Advies van Wijnaldum

De talentvolle Simons legt uit waarom hij voor PSV heeft gekozen. "Ik heb met PSG-ploeggenoot Georginio WIjnaldum gesproken. Hoe hij over de club praat, vind ik erg mooi. Hij zei dat het een grote club is om jezelf te ontwikkelen. Gini kent PSV-coach Ruud van Nistelrooij ook en heeft me verteld hoe hij het voetbal ziet. Dat heeft me onder meer doen besluiten om naar Eindhoven te vertrekken."

Wijnaldum spreekt uit ervaring, want de inmiddels ervaren middenvelder kwam vier seizoenen uit voor de Eindhovenaren en nam in 2015 afscheid met het landskampioenschap. Daarna vertrok hij naar Newcastle United. 

Mwene
Lees meer:
Mwene en Hoever melden zich op training PSV