Voetbal

Slot vindt het lastig om nu al doelstelling Feyenoord te noemen

27 juni 2022 18:08 Aangepast: 28 juni 2022 10:16

Arne Slot waagde zich maandag op zijn eerste werkdag ter voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen niet aan een harde doelstelling. "Daar kunnen we nu vanuit het perspectief van Feyenoord nog heel weinig over zeggen", zei de trainer die vorig seizoen met de Rotterdammers in de Eredivisie als derde eindigden op twaalf punten van kampioen Ajax en tien punten van nummer twee PSV.

Ruud van Nistelrooij, de nieuwe trainer van PSV, zei vorige week na zijn eerste training dat hij met de Eindhovenaren voor de titel wil gaan. Slot zei nog niet te weten of het gat met Ajax en PSV ook komend seizoen onoverbrugbaar is. Het is nog onduidelijk welke spelers Feyenoord kwijtraakt en de middelen om nieuwe spelers te halen zijn enigszins beperkt.

"Wat we wel weten, is wat we met elkaar willen. En dan wordt het een beetje een vervelend verhaal, maar dat is dat we ook komend seizoen weer spelers willen laten ontwikkelen en leuk en herkenbaar voetbal willen spelen. En dat willen we gepaard laten gaan met heel veel wedstrijden winnen", zei Slot. "Hoeveel wedstrijden we precies moeten gaan winnen, dat kunnen we pas veel beter beoordelen en bekijken als we straks kort voor het begin van de competitie staan en een beter inzicht hebben in hoe onze selectie eruit ziet."

Ajax

Van Nistelrooij zei dat PSV altijd voor de titel hoort te gaan, ook al heeft Ajax een veel grotere begroting. Slot: "De historie van het voetbal heeft al heel vaak bewezen dat de club met het meeste geld niet altijd kampioen wordt. Maar de recentere historie in Nederland geeft een ander beeld. De afgelopen drie of vier jaar is de club met het meeste geld kampioen geworden. Op één seizoen na, toen Ajax gedeeld koploper was."

Slot zei die laatste zin met een lach, want Ajax stond in maart 2020 in punten gelijk met AZ toen de competitie vanwege het coronavirus werd stilgelegd en ook niet meer werd hervat. Slot was op dat moment trainer van AZ. Ajax behaalde de titel in 2019, 2021 en 2022.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore