Voetbal

Favre tainer bij Nice van Rosario en Stengs

27 juni 2022 15:27 Aangepast: 27 juni 2022 15:57

De Nederlandse voetballers Pablo Rosario en Calvin Stengs krijgen Lucien Favre als trainer bij de Franse voetbalclub OGC Nice. De 64-jarige Zwitser keert terug bij Nice als opvolger van Christophe Galtier, die zeer waarschijnlijk aan de slag gaat bij landskampioen Paris Saint-Germain.

Nice eindigde afgelopen seizoen onder leiding van Galtier op de vijfde plaats in de Ligue 1 en plaatste zich zo voor de voorronde van de Europa League. Stengs was onder de 55-jarige Fransman geen vaste waarde en wordt daarom in verband gebracht met een transfer naar Feyenoord. Mogelijk blijft de oud-speler van AZ na de trainerswissel toch bij Nice. Middenvelder Rosario (ex-PSV) had onder Galtier wel vaak een basisplaats, net als huurling Justin Kluivert die terugkeert naar AS Roma.

Favre werkte tussen 2016 en 2018 ook al bij Nice. In zijn eerste seizoen eindigde de club uit Zuid-Frankrijk op de derde plaats in de Ligue 1. De Zwitser stapte in 2018 over naar de Duitse club Borussia Dortmund, maar daar werd hij halverwege zijn derde seizoen ontslagen.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore