Transfermarkt

Botman voor 37 miljoen euro naar Newcastle United

29 juni 2022 08:52
Beeld © Pro Shots

Sven Botman maakt de overstap van OSC Lille naar Newcastle United. De Nederlander wordt door een transfersom van 37 miljoen euro een van de duurste Nederlandse verdedigers ooit.

Het is het startschot van een roerige transferzomer voor Newcastle United. Vorig jaar werd de club overgenomen door het Saoedische Public Investment Fund en is sindsdien de rijkste voetbalclub te wereld. Deze maanden komen er naar verwachting grote namen richting Newcastle en zal er het nodige geld worden uitgegeven. 

Duurste Nederlandse verdedigers

Botman is met 37 miljoen een flinke aankoop. Hij komt daarmee op de vierde plek in het rijtje van duurste Nederlandse verdedigers ooit. Alleen voor Matthijs de Ligt (85,5 miljoen), Virgil van Dijk (84,65 miljoen) en Nathan Aké (45,3 miljoen) werd meer betaald. 

De verdediger was een van de sterkhouders bij Lille, dat in 2021 kampioen werd in Frankrijk. Met deze transfer hoopt het 22-jarige talent zich in de Premier League in de kijker te spelen bij Louis van Gaal, die hem komende winter mee kan nemen naar het WK in Qatar. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Botman had gehoopt op een plaats in voorselectie Oranje

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore