Ga naar de inhoud
Transfers in het voetbal

'Suárez en Neymar weer op radar FC Barcelona'

Neymar (links), Luis Suárez en Lionel Messi in 2015 bij Barcelona Beeld © Pro Shots / SIPA USA

Keert de 'SN' uit de oude 'MSN' terug bij FC Barcelona? Fans van de Catalaanse club zijn in rep en roer over dit laatste transfergerucht. De 'S' staat namelijk voor Luis Suárez (35), de volgende week transfervrije spits die eerder voor de blaugranas uitkwam. De 'N' is niemand minder dan Neymar (30). Hij vormde samen met Suárez en Lionel Messi de gevreesde 'MSN'-voorhoede van Barça.

Dat was voor het laatst tijdens het seizoen 2016/'17. Dat jaar vertrok Neymar als eerste van het beruchte 'MSN'-trio.

De Braziliaanse superster verkaste naar Paris Saint-Germain, tot groot verdriet van zijn kompanen in de Barcelona-aanval: Messi en Suárez.

De Uruguayaan liet Camp Nou in 2020 achter zich, toen hij zich niet langer gewenst voelde bij het Barça van trainer Ronald Koeman en voorzitter Josep Bartomeu. Suárez verhuisde destijds naar Atlético Madrid, waar hij deze zomer transfervrij de deur uitliep.

Een
Lees meer
Een weerzien tussen Ajax en Luis Suárez, haalbaar of niet?

De Spaanse website Sport laat vandaag de harten van de supporters van Barcelona sneller kloppen. Barça zou Suárez al gepolst hebben voor een terugkeer.

De aanvaller is echter in de wachtkamer geplaatst, omdat de Catalanen eerst zeker willen zijn van de komst van Robert Lewandowski. De Poolse spits wordt al weken in verband gebracht met een transfer naar Camp Nou.

Lewandowski:
Lees meer
Lewandowski: 'Mijn tijd bij Bayern München is voorbij'

Omdat Suárez al aanbiedingen van Sevilla en Villarreal op zak heeft, dreigt Barcelona een terugkeer van de verloren zoon mis te lopen. Tenzij de club, die waarschijnlijk Frenkie de Jong gaat verkopen om het benodigde transfergeld voor aanwinsten binnen te harken, alsnog snelt handelt.

Suárez zou het als een voordeel kunnen zien, dat hij bij het huidige Barça niet meer Koeman en Bartomeu zal tegenkomen. Met dat duo onderhield de Uruguayaan op het laatst geen goed contact meer.

Suárez
Lees meer
Suárez kon niet omgaan met vertrek bij Barcelona: 'Ik huilde continu'

Tot grote tevredenheid van de Barcelona-fans is na Suárez ook Neymar in verband gebracht met een terugkeer naar Catalonië.

De Braziliaan beleefde zijn Europese hoogtijdagen bij Barça. Samen met Suárez en Messi werd Neymar twee keer landskampioen.

Ook won Barcelona dankzij het levensgevaarlijke aanvalstrio de Champions League in 2015, nog steeds de laatste keer dat de blaugranas de Cup met de Grote Oren wisten binnen te slepen.

Uitgefloten

Neymar onderhoudt een moeizame relatie met de fans van zijn huidige club Paris Saint-Germain (PSG). De aanvaller werd vorig seizoen al een paar keer in eigen stadion uitgefloten.

Mede daardoor zou PSG hem nu hebben aangeboden in Camp Nou: voor 50 miljoen kan Barcelona de sterspeler terughalen. In 2015 vertrok hij voor 222 miljoen.

Of Suárez en Neymar écht terugkeren, ligt vooral aan de financiële positie van de club van trainer Xavi. Die is zoals bekend niet heel rooskleurig. Vooral op het gebied van salarissen moet Barcelona flink inbinden van de Spaanse voetbalbond.

De Catalanen moeten dus vooral hopen dat Suárez en Neymar uit liefde voor het verleden, en de goede herinneringen die zij in Camp Nou gezamenlijk hebben liggen, kiezen.