Ga naar de inhoud
Transfers

Ajax, Brentford of Manchester United: waar ligt de toekomst van Christian Eriksen?

Christian Eriksen Beeld © Pro Shots / Stanley Gontha

Iets meer dan een jaar geleden vocht hij voor zijn leven, maar tegenwoordig is hij weer terug op zijn oude niveau en staan de clubs in de rij om Christian Eriksen in te lijven. De Deense middenvelder heeft een aflopend contract bij Brentford en verschillende clubs zijn geïnteresseerd in de diensten van de oud-Ajacied. Waar gaat hij zijn carrière vervolgen? De kandidaten op een rij.

Manchester United

De nieuwe club van Erik ten Hag is nog niet heel erg actief geweest op de transfermarkt. De Red Devils komen veel voor in transfercarrousel, maar hebben nog geen spelers aangetrokken deze transferperiode.

Onder anderen transfergoeroe Fabrizio Romano meldt dat United interesse heeft in de diensten van Eriksen. De Engelse recordkampioen heeft de interesse bevestigd tegenover het management van de de Deense international. 

Tottenham Hotspur

De club waar Eriksen de meeste wedstrijden voor heeft gespeeld, is naar verluidt ook in de race voor zijn handtekening. The Spurs hebben volgens de Engelse journalist James Robson hun prioriteiten echter inmiddels op een andere positie gericht. Daarnaast hebben de Londenaren recent al een versterking op het middenveld gepresenteerd: Yves Bissouma is voor 30 miljoen gekocht van Brighton. Eriksen heeft ruim driehonderd wedstrijden gespeeld voor Tottenham, maar het lijkt daar dus bij te blijven.

Clubs Christian Eriksen;

  • Ajax: 163 wedstrijden, 32 doelpunten
  • Tottenham Hotspur: 305 wedstrijden, 69 doelpunten
  • Internazionale: 60 wedstrijden, acht doelpunten
  • Brentford: Elf wedstrijden, één doelpunt
     
  • Denemarken: 115 wedstrijden, 38 doelpunten

Brentford

Eriksens huidige club, het Londense Brentford, wil maar wat graag dat hij zijn contract verlengt. De Bees zijn er op gebrand om de middenvelder nog langer bij de club te houden en hebben hem een nieuwe aanbieding gedaan.

Januari dit jaar tekende Eriksen een contract voor een half jaar bij Brentford, om zijn rentree te maken in het Europese voetbal na zijn hartstilstand in 2020.

Eind februari maakte de Deen zijn debuut en vanaf het begin was het een gelukkig huwelijk tussen de club en de speler. Landgenoot en Brentford-trainer Thomas Frank steekt het niet onder stoelen of banken dat hij graag wil dat Eriksen bij Brentford blijft.

Ajax

Aangezien Manchester United en Brentford geen Champions League-voetbal spelen volgend seizoen en Tottenham Hotspur de prioriteiten ergens anders heeft liggen, is een terugkeer van Eriksen naar Ajax geen heel rare gedachte.

Volgens Football.London hebben de Amsterdammers er al werk van gemaakt. Ajax zou contact hebben opgenomen met het management van Eriksen. Na het vertrek van Gravenberch naar Bayern München is er een vacature vrijgekomen op het middenveld van Ajax.

Vanaf volgende week is het contract van Eriksen bij Brentford afgelopen en is hij officieel een transfervrije speler. Kiest de Deense middenvelder voor een nieuw avontuur, of zoekt hij zekerheid bij een van zijn oude clubs? Een ding is zeker: aan interesse voor Eriksen is geen gebrek. 

Bron: VTBL