Ga naar de inhoud
Gokbedrijf als sponsor

Unibet nieuwe sponsor Ajax tot zomer van 2026

Ajax viert het kampioenschap. Beeld © MAURICE VAN STEEN

Ajax heeft een sponsordeal gesloten met Unibet. Het online-gokbedrijf verbindt zich tot de zomer van 2026 aan de Amsterdammers en gaat jaarlijks zo'n drie miljoen euro betalen om haar naam te binden aan de Amsterdammers.

Unibet is sinds 8 juni vergunninghouder, wat inhoudt dat het bedrijf legaal online gokspellen mag aanbieden in Nederland. De sponsoring was al veel langer in kannen en kruiken volgens De Telegraaf, maar door het ontbreken van de vergunning kon de samenwerking nog geen doorgang vinden.

Wat meespeelde in de keuze van Ajax, is dat Unibet volgens de Amsterdamse club een voorloper is op het gebied van 'verantwoord spelen'. Het Player Safety Early Detection System signaleert schadelijk gedrag.

Onderdeel van de sponsorovereenkomst is dat Ajax en Unibet zich samen gaan inzetten op het vlak van matchfixing preventie, mentale gezondheid en verantwoord spelen.

Chinees gokbedrijf

Unibet is niet het eerste gokbedrijf dat sponsor wordt van Ajax. In 2017 werd het Chinese gokbedrijf KB88 al de 'officiële Asian betting sponsor'. Die samenwerking liep tot de zomer van vorig jaar en leverde Ajax zo'n vier ton per jaar op.

Ziggo
Lees ook:
Ziggo vergroot sponsordeal Ajax en staat ook op achterkant shirt

Rugsponsor

Eerder deze maand breidde Ajax het contract met hoofdsponsor Ziggo uit. Komend seizoen prijkt de naam GigaNet, het glasvezel- en kabelnetwerk van Ziggo, op de achterkant van het Ajax-shirt bij wedstrijden in de Eredivisie en het toernooi om de KNVB Beker. In de Europese wedstrijden is reclame op die plek van het shirt, onder de rugnummers van de spelers, niet toegestaan.

Bron: VTBL