Video

Dansende invalkeeper bezorgt Australië WK-ticket

14 juni 2022 11:42 Aangepast: 14 juni 2022 12:05

Andrew Redmayne is deze dagen de held van het Australische voetbal. De doelman bezorgde zijn land tijdens de strafschoppenserie een ticket voor het WK voetbal.

Australië nam het in het finaleduel op tegen Peru om een plek op het eindtoernooi te veroveren. Vlak voor het einde van de verlenging stond het nog 0-0 en kwam Andrew Redmayne binnen de lijnen om de strafschoppen van Peru uit het doel te houden. 

Zijn optreden ging gepaard met korte dansjes op de doellijn, om zo de tegenstander uit zijn concentratie te halen. Bij de tiende strafschop van de avond werkte het. Hij keerde het schot van Alex Varela en bezorgde zijn land een WK-ticket. 

Redmayne, uitkomend voor Sydney FC, was niet alleen de penaltynemers tot last. Ook de keeper van Peru, Pedro Gallese, was de pineut. De Australische goalie zag dat zijn collega een papiertje op zijn bidon had geplakt met welke Australiër er vaak in welke hoek schiet. Redmayne heeft naar verluidt die bidon gepakt en over de reclameborden gegooid, zodat Gallese geen voorkennis meer had. 

Tim Krul

Het verhaal doet deels denken aan 2014, toen Louis van Gaal tijdens de kwartfinale Jasper Cillessen naar de kant haalde en Tim Krul in het veld bracht om de strafschoppen tegen te houden. Dat lukte hem, waardoor Nederland de halve finale van het WK bereikte. 

VTBL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore